Facebook
Festivalului de Film al Europei Centrale

Mediaşul găzduieşte prima ediţie a Festivalului de Film al Europei Centrale. Acest eveniment va avea loc în perioada 5 – 10 septembrie, când regizori, actori, ataşaţi culturali din şapte ţări vor veni în oraşul nostru pentru a-şi prezenta cele mai bune producţii.

Pregătirile pentru Festivalul de Film sunt în plină desfăşurare. Mediaş Central European Film Festival, este un eveniment consacrat cinematografiilor din şapte ţări, respectiv Slovenia, Austria, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România. Până în acest moment şi-au confirmat participarea cinci state, urmând ca în perioada următoare şi celelalte să îşi exprime acordul de a se alătura acestui eveniment special.

„Cele mai bune filme din aceste ţări vor concura pentru marele premiu al festivalului. În afara acestor filme care au fost premiate în ţările lor vor mai putea fi vizionate şi alte producţii ale cinematografiei din fiecare stat participant. Urmează a fi selecţionate pentru festival 22 de filme de lung metraj, 14 filme de scurt metraj şi 14 documentare. Peliculele vor fi proiectate în diferite locaţii din Mediaş, precum Cinematograful Mediensis, Piaţa Corneliu Coposu, Sala Traube, dar şi la Sinagogă având în vedere că anul acesta este invitat să participe cu statut special Israelul“, a declarat primarul Teodor Neamţu.

Festivalul de Film al Europei Centrale organizat pentru prima dată anul acesta îşi propune să reunească cinematografii de tradiţie care să ofere publicului larg cele mai bune pelicule.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:Do you like it? Share the love:Do you like it? Share the love: