Facebook
Trasee turistice marcate la Agârbiciu şi Axente Sever

Elevi şi profesori din România, Germania şi Slovacia, au marcat mai multe trasee turistice din zona Agîrbiciu, cu ajutorul programului Google Earth. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului Comenius la care participă 4 şcoli din 3 ţări, printre care se numără şcoala generală cu clasele I-VIII din Axente Sever şi liceul „Stephan Ludwig Roth” Mediaş.

Scopul principal al acestui proiect este orientarea turistică-mânuirea busolei, a hărţii şi înregistrarea traseelor turistice pr GPS. Este vorba despre marcarea traseelor turistice inclusiv pentru biciclişti în Axente Sever, Agârbiciu, Şoala şi împrejurimi, astfel încât toţi cei interesaţi să poată închiria biciclete de la Bisericile Evanghelice din Agîrbiciu şi Axente Sever. „În următorii 2 ani, pe parcursul derulării proiectului, participanţii de vor implica activ şi vor dezvolta acţiuni comune pentru atingerea ţintei acestui proiect. Personal consider că derularea unui asemenea proiect ne obligă la o implicare profundă, în egală măsură elev-profesor-părinţi şi chiar autorităţi locale, pentru finalizarea cu succes a celor propuse”, a spus Ingeborg Petru, din cadrul şcolii cu clasele I-VIII Axente Sever.

În urma aprobării de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, a proiectului Comenius-programul de învăţare pe tot parcursul vieţii, 4 şcoli din 3 ţări diferite, printre care şcoala generală cu clasele I-VIII din Axente Sever şi Liceul „Stephan Ludwig Roth” din Mediaş, au fost incluse în cadrul acestui proiect.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:Do you like it? Share the love:Do you like it? Share the love: